Revederea promoției 1983 a Seminarului „Veniamin Costachi”

Un articol de: Silviu Dascălu - 06 Iulie 2023

La Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț a avut loc luni, 3 iulie, festivitatea de revedere a promoției 1978-1983. Programul zilei a debutat prin Sfânta Liturghie săvârșită în Biserica „Sfântul Ioan Iacob” din incinta instituției de învățământ teologic.

Activitățile aniversare au continuat în sala de festivități a unității de învățământ teologic cu strigarea catalogului și cu discursuri dedicate momentului.

„Ne-am întâlnit 22 de colegi din cei 30 rămași în viață. Am absolvit la acea vreme, în 1983, 38 de colegi, dar din păcate, cu voia Domnului, de-a lungul timpului, opt dintre noi au plecat la cele veșnice. A fost o bucurie sufletească pentru că la biserica seminarului am săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu profesorii noștri rămași în viață. A fost o întâlnire de suflet, în care am rememorat vremurile frumoase ale tinereții și ale studiului în cadrul seminarului în acele vremuri în care era singurul din toată Arhi­episcopia Moldovei și Sucevei”, a spus părintele Dumitru Boboc, inspector bisericesc în cadrul Arhi­episcopiei Iașilor.