Revederea promoției de absolvenți din anul 1999, la Facultatea de Teologie Ortodoxă Arad

Un articol de: Pr. Lect. Dr. Filip Albu - 31 Mai 2019

Absolvenții din promoția anului 1999, a Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad s-au revăzut marți, 28 mai, după două decenii de la absolvirea cursurilor universitare. Festi­vitățile au început în Catedrala veche a Aradului, cu oficierea unei slujbe de mulțumire și a slujbei de pomenire pentru cadrele didactice și absolvenții care au trecut la Domnul în acest răstimp. La slujbă au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și o parte a cadrelor didactice ale acestei generații de teologi.

La finalul slujbei, pr. prof. dr. Cristinel Ioja, decanul facultății, atât în calitatea administrativă deținută, cât și ca absolvent al promoției anului 1999, a adresat un cuvânt celor prezenți, în care a exprimat „emoția și bucuria acestei revederi într-un loc special, cel al toposului Catedralei vechi, unul în care această promoție și-a găsit formarea duhovnicească și liturgică”. 

„Revederea aceasta este una care ne ajută să observăm felul în care Dumnezeu a așezat în noi daruri, unele care au fost sesizate, poate atunci, poate mai târziu, dar care certifică valoarea și lucrarea fiecăruia dintre noi întru împlinirea a ceea ce dascălii noștri, în frunte cu Înalt­prea­sfințitul Arhiepiscop Timotei, au așezat în mințile și inimile noastre. Pentru toată jertfelnicia lor, le mulțumim acum, încă o dată”, a spus pr. prof. dr. Cristinel Ioja.

În cuvântul adresat celor prezenți Părintele Arhiepiscop Timotei a evocat „frumoasele realizări ale absolvenților acestei promoții, remarcate prin pozițiile înalte ocupate de o bună parte a acestor absolvenți, atât în viața bisericească cât și în cea socială”. 

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a salutat prezența părintelui profesor Mihail Săsăujan, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Iustinian Patriarhul” din Bu­curești, care și-a început cariera universitară la Facultatea arădeană odată cu generația amintită aici.

Festivitățile au continuat în Aula Facultății, unde pr. prof. Ioan Tulcan a vorbit despre „rolul teologiei ca mărturisire și mod de viață în lume”. Pr. prof. Constantin Rus a citit catalogul, iar fiecare dintre absolvenți și-a prezentat realizările de până în prezent. Revederea s-a încheiat cu o agapă, unde toți cei 30 de absolvenți prezenți, alături de dascălii invitați au rememorat perioada studenției.