Rolul religiilor în populismul european

Un articol de: Ziarul Lumina - 04 Aprilie 2019

Secțiunea de Științe Sociale a Institutului de Cercetare al Universității din București (ICUB) găzduiește astăzi, 4 aprilie, evenimentul „Populism și religie în Europa. O perspectivă istorică pe termen lung”. Invitatul special este conf. univ. dr. Éric Anceau de la Universitatea Sorbona, profesor invitat al Secțiunii de Științe Sociale a ICUB.

Discuția este moderată de prof. univ. dr. Ioan Stanomir de la Facultatea de Științe Politice a Universității București, tema principală fiind rolul religiilor în populismul european. Astfel, o abordare regresivă a dinamicilor populiste va scoate la iveală elementele lor de bază și legăturile acestora cu religiile, precum și cu aspectele contextuale, geografice, culturale sau socio-politice.

Éric Anceau este conf. univ. dr. la Universitatea Sorbona, conducător științific în cadrul laboratorului de cercetare LabEX EHNE (Writing a new history of Europe), vicepreședinte al Comitetului CHPP (Committee of Parliamentary and Political History) și director adjunct al HES Review (History, Economy and Society).

Conferința începe la ora 16:00 și are loc în sala de consiliu a Facultății de Sociologie și Asisten­ță Socială (Str. Schitu Măgureanu nr. 9).