România va putea exporta carne de porc congelată în China

Data: 20 Martie 2015

România poate începe exportul de carne de porc congelată în China, după ce producătorul Smithfield România a primit aprobarea înregistrării în ţara respectivă, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Până la demararea exporturilor, mai este necesară listarea companiei pe site-ul Autorităţii Sanitare Veterinare din China. „În data de 16 martie 2015, România a primit scrisoarea oficială a Ad-ministraţiei de Stat pentru Supravegherea Certificării şi Acreditării din Republica Populară Chineză prin care se comunică părţii române aprobarea înregistrării în Republica Populară Chineză a primei companii producătoare de carne de porc din România, S.C. Smithfield România SA. În acest fel, după listarea pe site-ul Autorităţii Sanitare Veterinare din China, se poate începe exportul de carne de porc congelată în Republica Populară Chineză“, se spune într-un comunicat al MADR. MADR reaminteşte că MADR şi ANSVSA au realizat demersuri substanţiale de colaborare bilaterală în domeniul agriculturii şi industriei alimentare cu instituţiile omologe din Republica Populară Chineză pe parcursul anilor 2012 şi 2013, concretizate prin semnarea, în data de 6 iunie 2014, a unui Memorandum de Înţelegere privind sănătatea animală şi siguranţa alimentelor. (Mariana Bahcevan)