Românii din Eparhia Daciei Felix și-au primit noul Episcop

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 19 Iulie 2022

La Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Vârșeț, Serbia, românii ortodocși din Episcopia Daciei Felix și-au primit marți, 19 iulie 2022, noul ierarh, Prea­sfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix.

Potrivit datinei strămoșești, ierarhul a fost primit de slujitorii catedralei și de credincioșii prezenți cu pâine și flori.

În continuare, Preasfințitul Părinte Episcop Ieronim a săvârșit o slujbă de Te Deum, înconjurat de un sobor de slujitori din care au făcut parte părintele Emanuel Tăpălagă, vicar al Voivodinei; părintele Boian Aleksandrović, vicar al Timocului, precum și alți preoți și diaconi. La slujbă au participat credincioși, copii îmbrăcaţi în frumoasele costume ­populare specifice locului. La finalul slujbei, părintele Emanuel Tăpălagă, vicar al Voivodinei, a citit Gramata Patriarhală la începutul arhipăstoririi Preasfințitului Părinte Episcop Ieronim în Episcopia Daciei Felix. Preasfințitul Părinte Ieronim a fost ales Episcop titular al Episcopiei Daciei Felix în cadrul ședinței de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 5 iulie 2022.