Românii preferă carnea de porc din import

Un articol de: Mariana Bahcevan - 30 Septembrie 2017

Carnea de porc rămâne principalul produs importat de România în perioada ianuarie‑mai curent, cu un total de 153,9 milioane de euro pentru 77.600 tone, potrivit datelor MADR. Alte importuri semnificative au mai fost la grâu (+50,8 milioane de euro), porumb (+49,1 milioane de euro), boabe de soia (+31,8 milioane de euro), turte de soia (+23,5 milioane de euro), zahăr (+21,6 milioane de euro).

Exporturile României au crescut cu 6,9% în primele cinci luni ale anului, până la valoarea de 2,046 miliarde de euro, potrivit statisticii MADR. Grâul rămâne principalul produs exportat, cu un total de 354 de milioane de euro pentru două milioane de tone, şi o creştere valorică de 8,8 milioane de euro în primele cinci luni le anului faţă de perioada similară din 2016. Exporturile au crescut, în principal, la seminţe de floarea‑soarelui (+59,7 milioane de euro), porumb (+21,9 milioane de euro), animale vii din specia bovine (+17,3 milioane de euro).