Rugăciune de pocăință la Catedrala Episcopală din Slobozia

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 31 Martie 2023

În seara zilei de miercuri, 29 martie, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a săvârșit slujba Deniei Canonului Mare la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția Sa a vorbit credin­cio­șilor prezenți despre dialogul omului păcătos cu propria sa conștiință luminată de citirea Sfintei Scripturi, dialog care apare transcris în Canonul Sfântului Andrei Criteanul: „Sufletul care se pocăiește plânge că nu a urmat pilda luminoasă a celor drepți și virtuoși, ci robia patimilor arătate în mulți păcătoși, dintre care unii s-au mântuit fiindcă s-au pocăit, iar alții, nevoind să se pocăiască, s-au osândit”. Ierarhul a mai vorbit despre viața Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, precum și despre puterea harului dumnezeiesc de a-i vindeca pe păcătoșii care arată pocăință.

Vineri seară, Părintele Episcop Vincențiu va săvârși în același lăcaș de rugăciune slujba Deniei Imnului Acatist al Bunei Vestiri, se arată pe site-ul sf-esc.ro.