Rugăciune de seară la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 30 Martie 2023

Miercuri, în a 5-a săptămână a Postului Mare, numeroşi credincioşi din Arhiepiscopia Dunării de Jos au participat la Denia Canonului Mare pentru a se întări duhovniceşte în urcuşul Postului Mare.

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi ai acestui lăcaş de cult, într-o atmosferă de evlavie, a săvârşit slujba Deniei rânduită în această zi a postului.

În cadrul slujbei a fost cântat cu pioşenie şi smerenie Canonul Mare al Sfântului Andrei Criteanul. Într-o deosebită armonie, corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Andrei” din Galaţi a oferit răspunsurile liturgice.

Această creaţie în versuri a Sfântului Andrei, Arhiepiscopul Cretei, cunoscută drept „Canonul lacrimilor”, este una dintre cele mai frumoase slujbe ale Bisericii Ortodoxe.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a ţinut un cuvânt de folos duhovnicesc credincioşilor prezenţi în care a vorbit despre această operă liturgică a imnografului Andrei Criteanul, precum şi despre pregătirea treptată a credincioşilor prin pocăinţă, post şi rugăciune pentru primirea bucuriei Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.