Rugăciune la Catedrala românească din Paris

Un articol de: Pr. Alexandru Ojică - 21 August 2018

În Duminica a 12-a după Pogorârea Sfântului Duh, IPS Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail” din Paris. În cadrul slujbei au fost pome­niți părintele Constantin Târziu, fost superior al catedralei, de la a cărui adormire s-au împlinit 40 de zile, precum și Marian Roşca şi Anatolie Mălai, tinerii care au trecut la cele veşnice în tragicul eveniment din Italia, când un pod rutier s-a prăbușit în apropierea orașului Genova.

În cuvântul de învățătură rostit după Sfânta Liturghie, ierarhul a subliniat importanța cu­noaș­terii limbii înaintașilor și respectarea poruncilor lui Dumnezeu. „Dumnezeu ne vorbește fiecăruia în limba lui. Nu a cerut vreodată poporului grec să învețe limba ebraică, la fel cum nu a cerut poporului roman să învețe, la rândul său, limbile greacă sau ebraică. Vedem că acest tânăr știa limba înaintașilor săi și respecta poruncile lui Dumnezeu, dar pentru el a fost mai importantă bogăția lui decât să-și dea viața lui Dumnezeu”, a punctat Înaltpreasfinția Sa.

De asemenea, IPS Părinte Iosif a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat românilor migranți: „Unitate de credință și unitate de neam în Anul Centenar”.