Rugăciune şi recunoştinţă la Dunărea de Jos

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 25 Iulie 2022

Ziua de 24 iulie este zi de însemnată sărbătoare pentru Eparhia Dunării de Jos, întrucât la această dată, în anul 1994, Înalt­preasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a fost întronizat ca episcop titular al eparhiei de către vrednicul de pomenire Părinte Patriarh Teoctist, în prezenţa unui sobor de ierarhi, ieromonahi, preoţi şi diaconi, dar şi a numeroşi credincioşi, ne-a transmis părintele consilier eparhial Rareş Bucur.

Şi în acest an, momentul a fost marcat solemn prin săvârşirea Sfintei Liturghii în Catedrala Arhi­episcopală din Galaţi de către Înalt­preasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, cu participarea a numeroşi clerici şi credincioşi care au dorit să fie alături de chiriarhul lor, aflat la ceas aniversar.

În cuvântul de învățătură, Înalt­preasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei, în care se relatează despre vindecarea slăbănogului din Capernaum.

La finalul Sfintei Liturghii, au fost înălţate rugăciuni de mulțu­mire către Milostivul Dumnezeu pentru realizările din viața Eparhiei de la Dunărea de Jos și a Înalt­preasfințitului Părinte Arhi­episcop Casian și a fost citit mesajul de felicitare al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, transmis cu prilejul acestei aniversări. Ca semn al alesei preţuiri şi a recunoştinţei pentru grija pastorală arătată în cei 28 de ani, preoți și credincioși din eparhia dunăreană i-au oferit chiriarhului Dunării de Jos buchete de flori. La rândul său, Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit tuturor celor care au participat la sfânta slujbă şi le-a oferit iconiţe.