Rugăciuni de mulțumire la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 04 Decembrie 2023

În Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Caran­sebeș, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a oficiat vineri, 1 decembrie, o slujbă de Te Deum la Ziua Națională. Evenimentul a continuat pe esplanada sfântului lăcaș, unde au fost expuse alocu­țiuni cu acest prilej din partea autorităților locale, după care au fost depuse flori atât la statuia Patriarhului Miron Cristea, cât și la Crucea Identității Naționale.

Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului și Adela Jurchescu au susținut un concert de cântece patriotice, iar Ansamblul „Junii Gugulani” a prezentat o suită de dansuri tradiționale din Banatul de Munte în fața catedralei.

Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a poposit duminică în Parohia Maciova, județul Caraș-Severin, săvârșind Sfânta Liturghie în biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului”. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caran­sebeșului. Părintele paroh Remus Negru i-a oferit o icoană ierarhului din partea comunității din Maciova.