S-a încheiat proiectul „Moșteniri la granița Dunării”

Un articol de: Pr. Alin Marian Gigină - 08 Iunie 2019

Joi, 6 iunie, la Centrul turistic pentru activități culturale și sportive din satul Lupșa de Jos, comuna Broșteni, județul Mehe­dinți, a avut loc conferința de finalizare a proiectului „Moșteniri la granița Dunării” (`Inheritances at the Danube Cross-border”). Cu această ocazie a şi fost inaugurat acest centru. La conferință au participat reprezentanți ai celor patru parteneri din România și Serbia care au derulat timp de 24 de luni acest proiect.

În deschidere, cei prezenți au avut ocazia de a viziona proiecția unuia din cele 20 de filme turistice realizate în cadrul proiectului. Au luat cuvântul Radisav Čučulanović – managerul proiectului, ca reprezentant al Primăriei Kladovo, Alexandru Borugă, primarul comunei Broșteni, și Mihai Corcodel, consilierul cultural al Episcopiei Severinului și Strehaiei și președinte al Asociației „Fiii Lupșei”. Obiectivul general al proiectului a fost creșterea atractivității pentru turismul cultural și de agrement în regiunea transfrontalieră Borski-Mehe­dinți.
Prin implementarea proiectului s-au realizat două produse turistice constând în Centrul turistic pentru activități culturale și sportive din satul Lupșa de Jos, comuna Broșteni, județul Mehedinți, România, și Visitors Center în Fortăreața Fetislam, Kladovo, Districtul Borski, Serbia.