Salată de ciuperci cu praz și porumb
Ingrediente: 1 kg de ciuperci, 3 fire de praz, o cutie mică de porumb, 100 ml ulei, pătrunjel, sare, piper. Pentru maioneza de post: 2 cartofi, suc de lămâie, 1 lingură muştar, 1 lingură ulei de măsline, sare.
Preparare: Se curăță ciupercile şi se taie cuburi; se călesc în ulei până se înmoaie bine. Prazul se taie rondele și se pune peste ciuperci, de asemenea şi porumbul; se adaugă sare după gust, piper și maioneza pregătită astfel: se fierb cartofii curăţaţi de coajă în apă cu sare, după care se lasă la răcit; apoi se pisează ca pentru piure, se adaugă muştarul şi uleiul de măsline, amestecând continuu până se omogenizează; la final se adaugă suc de lămâie după gust. Se amestecă totul bine, după care se pune pătrunjelul tocat.