Săptămână de rugăciune și catehizare la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Reșița
Ca în fiecare an, în Sfântul și Marele Post al Paștelui, la parohia reșițeană „Pogorârea Sfântului Duh” a fost organizată o săptămână de rugăciune și catehizare numită „săptămână duhovnicească”, cu săvârșirea slujbei Vecerniei în fiecare seară, dar și cu preoți invitați din cadrul Cercului pastoral-misionar Reșița-Nord și care au susținut la finalul slujbei câte o cateheză numeroșilor credincioși prezenți, menită să aducă lumină, bucurie, har și binecuvântare în sufletele și în mintea credincioșilor. În anul Centenarului Marii Uniri, săptămâna duhovnicească organizată în parohiile cărășene, pe lângă caracterul liturgic și catehetic, are și menirea de a-i lega pe românii creștini mai mult unii de alții și împreună de Dumnezeu, într-o lume tot mai dezbinată și secularizată și tot mai îndepărtată de Cuvântul cel viu al lui Dumnezeu.
În cadrul acestei săptămâni, au fost prezenți părintele Cornel Costina, care a susținut tema: „Postul - mijloc de îmbunătățire duhovnicească”, apoi pr. Moise Linu, care a ținut o cateheză cu tema: „Taina iertării păcatelor - taina mântuirii omului”, părintele Mihai Lixeanu care a susținut referatul: „Perioada Triodului - timp al pocăinței”, părintele protopop Gheorghe Șuveți, care le-a vorbit credincioșilor despre „Conștiința - Glasul tainic al lui Dumnezeu din mintea și sufletul omului”.
Au susținut cuvântări și preotul Sergiu Dalea cu tema „Credința în lumina epistolelor pauline cu referire la Epistola către Evrei, capitolul al XI-lea”, pr. prof. Claudiu Bogdan Petanec cateheza: „Tinerețea - vârsta formării sau deformării omului. Perspective și orizonturi creștine”, iar preotul Petru Popovici, parohul comunității ucrainene din Reșița, a abordat tema „Asumarea crucii - condiție a învierii omului din moartea păcatului”.
Fiecare seară duhovnicească a constituit pentru credincioșii prezenți un efort de intensificare a rugăciunii, dar și de cunoaștere și aprofundare a învățăturii de credință ortodoxă prin catehezele susținute de preoții invitați, dar și de bucuria participării împreună - cler și popor, la slujbele specifice Postului Mare care sensibilizează și cutremură orice suflet împietrit în păcate. Săptămâna de rugăciune și catehizare este pentru toți creștinii o călătorie duhovnicească cu Mântuitorul nostru Hristos, precum și un urcuș duhovnicesc spre slăvita Înviere.