Săptămâna duhovnicească la Moldova Nouă

Un articol de: Arhid. Pavel Canea - 07 Decembrie 2015

Zilele trecute, la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă, au avut loc serile duhovnicești din perioada Postului Crăciunului. În fiecare seară, preoții din Cercul pastoral-misionar Moldova Nouă au fost în mijlocul credincioșilor, săvârșind Acatistul Maicii Domnului și rostind câte un cuvânt de învățătură.

Serile duhovnicești au culminat vineri, 4 decembrie, la sărbătoarea Sfintei Varvara, ocrotitoarea minerilor și cel de-al doilea hram al bisericii, cu slujba Sfintei Liturghii, oficiată de către preoții orașului Moldova Nouă. După slujbă, a urmat în parcul central, la monumentul închinat minerilor, o slujbă de pomenire a tuturor minerilor care și-au pierdut viața în minele din orașul Moldova Nouă. Vineri seara, la Taina Sfântului Maslu, săvârșită de către un sobor de preoți în biserica parohiei, s-au adunat numeroşi credincioși. Părintele Daniel Nistoran de la Parohia Gornea a ținut un cuvânt de învățătură, îndemnând credincioșii la o intensă trăire în duhul rugăciunii lui Hristos.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului pentru acest popas duhovnicesc, nădăjduim că și această săptămână a fost un bun prilej de înnoire și curățire sufletească și trupească. O rugăm pe Maica Domnului să ducă rugăciunile noastre Fiului său și să mijlocească pururi pentru noi și pentru a noastră mântuire”, a spus părintele paroh Ion Nedelcu.

Ziua de cinstire a Sfintei Mucenițe Varvara nu a trecut neobservată de către copiii și tinerii Centrului de tineret ocrotit de sfânta muceniță. La sediul centrului, într-o prezentare PowerPoint, copiii au aflat faptele deosebite pe care le-a făcut Sfânta Varvara. În continuare, coordonați de doamna Claudia Mărculescu, voluntar în cadrul centrului de tineret, colegii mai mari i-au încântat pe cei mai mici cu o piesă de teatru intitulată „Fata moşului şi fata babei”, iar Daiana Mandachi a interpretat Colindul Sfântului Nicolae. La final, toți copiii au fost răsplătiți cu dulciuri.