Sărbătoare în Parohia Budila, județul Brașov

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 06 Iulie 2023

Un sobor de preoți din Protopopiatul Prejmer-Săcele a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Budila, județul Brașov, pentru a-l cinsti pe Sfântul Ghelasie de la Râmeț, ocrotitorul Protopopiatului Prejmer-Săcele, informează Mitropolia Ardealului. 

Sfânta Liturghie, din 30 iunie, a fost precedată de slujba Acatistului Sfântului Ierarh Ghelasie de la Râmeț. Soborul slujitor a fost condus de protopopul de Prejmer-Săcele, Sorin Șerban, și format din mai mulți slujitori ai sfintelor altare, între care preotul paroh de la Budila, Daniel Săraru. Credincioșii au avut posibilitatea să se închine la o copie a icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” adusă de la Parohia Feldioara, județul Brașov. 

După Sfânta Liturghie, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii lăcașului de cult din Budila și pentru arhimandritul Ghelasie Țepeș, fostul stareţ al Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighi­șoara. A fost pomenit și preotul Traian Ciolan din Parohia Teliu-Sat, trecut recent la cele veșnice.

Manifestarea a continuat cu lansarea volumului „Martiri și mărturie creștină în temnițele comuniste din România”, teza de doctorat a preotului Dumitru Bogdan Bădiță de la Parohia Săcele-Satulung III, apărută anul acesta la Editura Andreiana a Arhiepiscopiei Sibiului.