Sărbătoare în Parohia Căianu Mic, Bistriţa‑Năsăud

Un articol de: Darius Echim - 05 Martie 2024

Preasfințitul Părinte Benedict ­Bis­tri- ­țeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a săvârşit Sfânta Litur­ghie, 3 martie, în comunitatea ortodoxă a Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Căianu Mic, județul Bistrița-Năsăud.

„Dacă toată Scriptura ar dispărea și ar rămâne doar această parabolă, așa-numită a Fiului risipitor, ar fi suficient să înțelegem cine este Dumnezeul nostru și care s-ar cuveni să fie poziția noastră față de El, Cel care Se descoperă drept Părinte”, a spus ierarhul în omilia rostită. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de prof. Mihaela Retegan și Marcel Tiuș.

La finalul slujbei, preotul paroh Alexandru Eugen Gherghel a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare şi i-a oferit în dar o icoană cu Maica Domnului. Din partea Primăriei Căianu Mic, primarul Paul Știr i-a dăruit ierarhului un tablou cu biserica din Căianu Mic și o plachetă.

La Liturghie au luat parte autorități locale și județene, precum și numeroși localnici și fii ai satului, o parte fiind îmbrăcați în straie popu­lare specifice zonei.