Sărbătoare în Parohia Fărău, Protopopiatul Aiud

Un articol de: Oana Rusu - 02 Iunie 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a târnosit, în Duminica a 5-a după Paşti, Biserica „Învierea Domnului” din Parohia Fărău, Protopopiatul Aiud, ridicată între anii 2011 şi 2021. Apoi, ierarhul, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Arge­șului și Muscelului, a săvârşit Sfânta Liturghie.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, în cadrul slujbei, diaconul Răzvan Iernuțan a fost hirotonit preot pentru Parohia Delenii, Protopopiatul Târnăveni.

În omilia rostită, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, făcând trimitere la pericopa evanghelică din această zi, a reliefat trăsăturile spirituale ale femeii creștine, cu referințe la istoria națională, în special la cea a Transilvaniei.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul paroh Cristi Argatu a fost hirotesit întru iconom, iar Gheorghe Tiucă, din Timișoara, a primit Ordinul „Credință și unire”. De asemenea, celor care au contribuit la înfrumusețarea noului edificiu le-au fost oferite diplome de aleasă cinstire.