Sărbătoare în Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Șimleu Silvaniei

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 19 Octombrie 2022

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat duminică, 16 octombrie, în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Șimleu Silvaniei. Cu acest prilej, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, pentru întâia oară, în biserica propriu-zisă a parohiei, până în prezent, slujbele bisericești fiind săvârșite în demisolul lăcașului de cult.

Preasfinţitul Episcop Petroniu a hirotonit întru diacon pe teologul Daniel-Marco Tulbure, urmând ca acesta să fie hiro­tonit preot pe seama Parohiei Mălădia, din Protopopiatul Șimleu Silvaniei.

La finalul slujbei, ierarhul l-a felicitat pe pr. paroh Ioan Taloș pentru întreaga activitate desfășurată și i-a acordat acestuia, în semn de prețuire pentru sprijinul oferit Centrului eparhial al Episcopiei Sălajului, o diplomă de ctitor al Centrului eparhial și o machetă a acestui edificiu.

Pr. protopop Dan Haiduc a dat citire mesajului antitrafic cu ocazia Zilei europene de luptă împotriva traficului de persoane, care se celebrează în fiecare an la data de 18 octombrie.