Sărbătoare la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din Cluj-Napoca

Un articol de: Darius Echim - 03 Feb 2022

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia „Întâmpinarea Domnului” din Cluj-Napoca, în zi de hram. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, dirijat de preoteasa Maria Chira. Comunitatea parohială este păstorită de la înființare (1992) de pr. paroh Alexa Chira, avându-l alături, din anul 2017, pe pr. slujitor Vlad-Cornel Bob.

Ierarhul a rostit un cuvânt de învă­țătură cu tema „Biserica, în întâmpinare” şi a amintit de Ziua Internațională a Tineretului Ortodox și de datoria Bisericii de a-i întâmpina pe tineri.

„Termenul-cheie pentru ziua de 2 februarie este cel de întâmpinare, trimițând la sărbătoarea care o consacră liturgic. Același termen capătă semnificații sporite, întrucât peste această sărbătoare se suprapune Ziua Internațională a Tineretului Ortodox”, a spus ierarhul, care a mai afirmat că Biserica are nevoie de sprijinul tinerilor și le-a mulţumit pentru lucrarea acestora în Biserică.