Sărbătoare la Biserica „Sfânta Fecioară Maria”-Dristor

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 10 Septembrie 2020

Biserica „Naşterea Maicii Domnului” a Parohiei „Sfânta ­Fecioară Maria”-Dristor şi-a sărbătorit hramul principal marţi, 8 septembrie. Praznicul a început încă din ajun prin săvârşirea Vecerniei cu Litie, în cinstea Născătoarei de Dumnezeu, de către părintele Sergiu Constantin Nicolaescu, secretar al Protoieriei Sector 3 Capitală, împreună cu părintele Ioan Gheorghe Ţeugea. 

A doua zi, Sfânta Liturghie a fost săvârşită în biserica parohială de părintele Ioan Gheorghe Ţeugea, împreună cu părintele Valentin Dumitru Buşe, parohul Bisericii „Soborul Maicii Domnului” din Protoieria Sector 3 Capitală. În cadrul slujbei, au fost ­înălţate rugăciuni pentru luminarea minţilor elevilor, părinţilor şi profesorilor şi pentru binecuvântarea noului an şcolar.

Pentru slujba de hram au fost pregătite 250 de pachete cu alimente şi icoane cu chipul Maicii Domnului. La final, credincioşii l-au felicitat pe părintele Ioan Gheorghe Ţeugea pentru împlinirea, la 1 septembrie 2020, a 46 de ani de slujire preoţească.