Sărbătoare la Biserica „Sfântul Apostol Toma” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din Zalău

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 25 Aprilie 2023

Cu prilejul hramului de primăvară, cre­dincioșii Parohiei „Sfântul Apostol Toma” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din Zalău au participat la Sfânta Liturghie săvârşită de Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, și de Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. În cadrul Dumnezeieştii Liturghii, diaconul Bogdan-Călin Taloș a fost hirotonit preot misionar pe seama Protopopiatului Zalău.

Preasfințitul Episcop Petroniu l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe Petru Brisc, preot îmbisericit pe seama Parohiei „Sfântul Apostol Toma” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din Zalău, în semn de apreciere a eforturilor și a activității sale. La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de bun-venit adresat Prea­sfințitului Episcop Antonie și l-a felicitat pe părintele paroh Ionuț Pop pentru întreaga activitate desfășurată. În continuare, Prea­sfin­țitul Episcop Antonie a rostit un cuvânt de învățătură şi i-a oferit Părintelui Episcop Petroniu o icoană cu Maica Domnului, iar preotului paroh o candelă.

Pr. paroh Ionuț Pop, vicar eparhial, le-a mulțumit celor doi ierarhi și le-a dăruit câte o icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos.