Sărbătoare la Catedrala Veche din Cetatea Aradului

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 28 Iunie 2021

În zilele de 23 și 24 iunie 2021, clericii și credincioșii de la Catedrala Veche a Aradului au sărbătorit hramul lăcașului, „Naș­terea Sfântului Ioan Botezătorul”. Cu acest prilej, în ajunul praznicului, s-a oficiat slujba Privegherii: Vecernia cu Litie și Utrenia, după care a avut loc o procesiune în jurul catedralei cu icoana hramului și o părticică din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, aflate în vistieria catedralei.

În dimineața zilei de hram, la ora 9:00, s-au oficiat Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și slujba Ceasurilor. În continuare, Înalt­prea­sfințitul Părinte Timotei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, în prezența oficialităților locale și a unui mare număr de credincioși. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de chiriarhul locului.

La finalul Sfintei Liturghii, s-au binecuvântat prinoasele aduse în cinstea Sfântului Ioan Botezătorul, apoi s-a săvârșit îndătinatul Parastas pentru ctitorii, slujitorii și binefăcătorii Catedralei Vechi.