Sărbătoare la ctitoria din Curtea de Argeș a Sfântului Neagoe Basarab

Data: 27 Septembrie 2022

Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș și-a sărbătorit luni, 26 septembrie, cel de-al doilea hram închinat Sfântului Voievod Neagoe Basarab, ctitorul ei. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oficiat Sfânta Liturghie în această veche ctitorie voievodală, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte și părintele ieromonah Ștefan Nuțescu, sta­rețul Chiliei „Buna-Vestire” de la Schitul Lacu din Sfântul Munte Athos. Răspunsurile liturgice au fost date de elevii Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș.

La acest eveniment special din viața eparhiei, credincioșii au avut bucuria să participe la sfânta slujbă, într-o atmosferă duhovnicească deosebită dată de frumusețea locului. La final, Arhiepiscopia Argeșului și Mus­celului a oferit acestora pachete cu alimente.

Ierarhul a vorbit credin­cio­șilor prezenți despre viața și activitatea domnitorului sfânt, fiind evidențiat rolul important pe care acesta l-a avut pe plan politic, diplomatic și religios în scurta domnie de numai nouă ani. Chiriarhul locului a amintit că Sfântul Neagoe Basarab a lăsat argeșenilor și țării ­întregi o frumoasă catedrală, care a împlinit 505 ani de existență, se arată pe site-ul eparhiei, arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro.