Sărbătoare la Mănăstirea „Buna Vestire” din Oradea

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 29 Martie 2021

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur unită cu Vecernia la Mănăstirea „Buna Vestire” din cartierul orădean Episcopia Bihor, în zi de hram pentru obște și pentru credincioșii care s-au atașat de comunitatea monahală.

Ierarhul a ţinut un cuvânt de învăţătură despre istoria mântuirii umanității şi rolul crucial pe care l-a avut Preasfânta Fecioară Maria în planul din veșnicie al lui Dumnezeu. De asemenea, a subliniat că noutatea pe care Arhanghelul o aduce Sfintei Fecioare „este singura vestire cu adevărat bună din istoria întregii umanități căzute”.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie l-a hirotonit pe diaconul Andrei Ioan Cionca întru preot, care a primit și hirotesia de duhovnic, pentru Parohia Sânlazăr, Protopopiatul Marghita. De asemenea, teologul Călin Felician Mechereș Mîndru a fost prohirisit întru diacon pe seama Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Parohia Voivozi Șimian, același protopopiat.