Sărbătoare la Mănăstirea Cheile Turzii, Cluj

Un articol de: Darius Echim - 08 August 2020

La praznicul Schimbării la Față a Domnului, Înalt­preasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Mănăstirea Cheile Turzii din localitatea Petreştii de Sus, județul Cluj, cu prilejul hramului așezământului monahal. 

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de ierarh, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Altarul de vară din curtea mănăstirii, în prezența a numeroși credincioși care au dorit să participe la sărbătoarea hramului.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Intrăm în bucuria Schimbării la Față dacă acceptăm și Crucea”.  În cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit ieromonah pe ierodiaconul Paisie Borza, viețuitor al Mănăstirii Cheile Turzii. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala bărbătească „Theophilos” a Asociației Turda Tin, dirijată de pr. Sebastian Zăhan, iar Grupul „Felicitas” al Parohiei „Învierea Domnului” din Câmpia Turzii a interpretat pricesne închinate Maicii Domnului. La final, starețul Teofil Popescu i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântare, precum și tuturor celor prezenți.