Sărbătoare la Parohia „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej

Un articol de: Darius Echim - 10 Noiembrie 2023

Pentru al 13-lea an consecutiv, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina, joi, 9 noiembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a liturghisit în Parohia „Sfântul Ierarh Nectarie” din municipiul Dej, cu prilejul hramului bisericii parohiale.

Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Răbdarea suferinței”, în cadrul căruia le-a vorbit credincioșilor despre virtutea răbdării în suferință și despre viața curată a Sfântului Nectarie, model de răbdare și stăpânire a patimilor. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul de teologi „Sfântul Ierarh Nectarie” al parohiei. La chinonic, cântă­reața de muzică populară Patricia Moldovan a interpretat mai multe pricesne.

La finalul slujbei, parohul comunității, pr. protopop Ioan Buftea, a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, precum și tuturor celor prezenți la hramul bisericii, zi în care s-au împlinit și 103 ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Ierarh Nectarie.

La Sfânta Liturghie au fost prezenţi nu­meroși credincioși, printre care s-au aflat elevi și profesori de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej. Tuturor copiilor și tinerilor prezenți, Părintele Mitropolit Andrei le-a oferit cărți duhovnicești.