Sărbătoare luminoasă în orașul Slobozia

Data: 14 Iunie 2024

În ziua prăznuirii Înălțării Domnului, și Catedrala Episcopală din Slobozia, județul Ialomița, și-a sărbătorit hramul, programul zilei debutând de dimineață cu Sfânta Liturghie săvârșită de Prea­sfin­țitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurat de un sobor din care au făcut parte arhimandritul Rafail Mâț, vicar eparhial, părinți consilieri ai Centrului eparhial, preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de pr. Alexandru Daniel Vasile.

După otpustul Sfintei Liturghii, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru ctitorii Catedralei Episcopale din Slobozia.

La final, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, însoțit de preoții, diaconii și credincioșii prezenți la slujbă, a mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului. După onorul militar, a fost săvârșită slujba de pomenire a eroilor neamului, programul continuând cu depuneri de coroane și defilarea Gărzii militare.

Ziua Înălțării Domnului este o dublă sărbătoare pentru locuitorii și credincioșii din municipiul Slobozia, fiind hramul Catedralei Episcopale, dar și Zilele municipiu­lui, reședință a județului Ialomița, conform sfesc.ro.