Sărbătoare luminoasă la Mănăstirea de la Cormaia

Un articol de: Dragoș Stroian - 31 August 2023

Preasfinţitul Părinte Benedict Bistriţeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, a săvârşit Sfânta Liturghie, în ziua praznicului Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, la Mănăstirea Cormaia, judeţul Bistriţa-Năsăud, cu prilejul hramului bisericii de zid a așeză­mântului monahal. Slujbele dedicate hramului au început de luni seară, 28 august, prin săvârșirea de către ierarh a slujbei Vecerniei Mari unită cu Litia.

Preasfințita Sa a rostit un cuvânt de învățătură intitulat „Trei raportări ale omului față de Domnul”, în care le-a expus credincioșilor pre­zenți paradigmele de viețuire creș­tină extrase din biografia Sfântului Ioan Botezătorul.

În cadrul slujbei, teologul Ciprian Bodea a fost hirotonit diacon. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de psalți din localitatea Vicovu de Sus, dirijat de pr. Mihai Isopescu. Duhovnicul mănăstirii, protos. Nicodim Sîngeorzan, a mulțu­mit, la final, ierarhului pentru pre­zență și binecuvântare, precum și întregului sobor și credincioșilor prezenți.