Sărbătoarea Crăciunului întâmpinată de timișoreni cu evlavie

Un articol de: Diac. Răzvan Fibișan - 29 Decembrie 2020

De praznicul Nașterii Domnului, la Catedrala Mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La slujbă au participat cre­dincioși bănățeni, respectând măsurile igienico-sanitare impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

După otpustul sinaxei euharistice, Mitropolitul Banatului a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre iubirea lui Dumnezeu față de oameni, Care și-a trimis Fiul în lume, să Se nască și să-i răscumpere din robia păcatului.

„Iubirea s-a văzut la crearea lumii și a oamenilor, dar nemărginirea o vedem acum, când Își trimite Fiul în lume să o răscumpere. Omul căzuse în păcat, dar iată că Dumnezeu îi iubește și pe cei păcătoși. I-a iubit și înainte de venirea în lume a Fiului Său, dar și azi, după ce Hristos S-a înălțat la cer. Fraților, să nu cădeți în deznădejde că Iisus Hristos ne-a părăsit. El este şi acum la cârma Corabiei, a Bisericii, pe care o conduce spre limanul cel liniștit al Împărăției lui Dumnezeu. Hristos l-a iubit și pe tâlharul care era cu El pe Golgota. Și pe tine te iubește, dar arată măcar și tu pocăința tâlharului!”, a spus Mitropolitul Banatului.