Sărbătoarea familiei în Parohia Sederhat, Arhiepiscopia Aradului

Data: 06 Iunie 2019

În prima duminică din luna iunie este sărbătorită, în Patriarhia Română „Duminica Părin­ților și a Copiilor", iar cu această ocazie Parohia Sederhat, Arad, printr-un parteneriat între Gră­dinița Sederhat reprezentată prin educatoarea Alexandra Ponta și Parohia Sederhat reprezentată prin parohul Arxinte Mu­reșan, a organizat mai multe evenimente în cadrul celei de-a doua ediții a programului „Duminica în Familie”.

La Sfânta Liturghie de duminică, 2 iunie, s-au înălțat rugăciuni pentru familie, apoi copiii, în număr mare, s-au împărtășit cu Sfintele Taine. În după-amiaza zilei, cei mari și mici s-au întâlnit din nou în curtea Grădiniței Sederhat unde au fost expuse desenele realizate de către copiii din sat, unde fiecare copil a prezentat viziunea sa despre 1 iunie. 

Apoi, au început diverse jocuri, la care au participat atât copiii cât și părinții. O parte dintre părinți au pregătit o gustare dulce pentru cei mici. 

„Am avut un invitat special în persoana domnului Noni Groove, care a reușit să capete atenția celor mici prin două elemente principale, pe lângă celelalte jocuri pentru copii.  Primul a fost inițierea copiilor în cântecul de percuție, și anume fiecare copil a primit câte o tobă sau un alt instrument de per­cuție, fiind inițiați în tainele muzicii. Iar al doilea a fost o poveste despre foc și modul în care primii oameni s-au raportat la acesta, care s-a terminat cu jonglerii cu focul urmat de un foc de tabără. Așa se face că cei mici au fost foarte en­tuziasmați în special de ultima parte a zilei, dedicată zâmbetelor celor mici”, a spus parohul Arxinte Mureșan.

La sfârșitul celei de-a doua ediții a programului „Duminica în Familie”, cei mici au primit din partea parohului și a educatoarei câte un dar și o diplomă de participare, după cum a transmis pr. Arxinte Mureșan, conform Arhiepiscopiei Aradului.