Sărbătoarea Floriilor la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 18 Aprilie 2022

De sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim sau Floriile, duminică, 17 aprilie 2022, Prea­sfin­țitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Caransebeș, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ne-a transmis arhid. Pavel Canea.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre însemnătatea acestui praznic: „Astăzi este praznicul luminat și binecuvântat al Floriilor și fiecare suflet de creștin este chemat să intoneze, mai ales cu inima, cântarea bine-cunoscută din Evanghelia care s-a citit în cadrul Sfintei Liturghii, cân­tarea copiilor nevinovați din Ierusalim: «Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului!» Să intonăm această cântare și să ne deschidem larg porțile inimii, ca Împăratul Slavei să intre în cetatea dinlăuntrul nostru, în biserica Duhului Sfânt, care se află în inima fiecărui creștin botezat în numele Preasfintei Treimi”.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a binecuvântat ramurile de salcie, care au fost îm­păr­țite apoi credincioșilor prezenți.