Sărbătoarea Învierii Domnului la românii din Budapesta

Data: 06 Mai 2024

Învierea Domnului a fost întâmpinată cu bucurie și de românii ortodocși din Ungaria. La praznicul din acest an, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei, s‑a aflat în mijlocul credincioșilor din Budapesta, săvârșind slujba Învierii Domnului și Sfânta Liturghie la Așezământul monahal românesc „Sfântul Ioan Botezătorul”, informează Biroul de presă al Episcopiei Ungariei.

„Cu multă bucurie am revenit la sărbătoarea Învierii Domnului aici, în capitala Ungariei, în Budapesta, unde avem o parohie și o capelă, dar și un așezământ monahal românesc de mai bine de zece ani și se vede rodul lucrărilor de aici. Acum, ne‑am bucurat, ceea ce s‑a văzut pe chipurile tuturor credincioșilor prezenți”, a spus Preasfinția Sa.

Dimineața, 5 mai, ierarhul a participat la Sfânta Liturghie săvârșită la Catedrala Episcopală din Giula, după obiceiul din Banat.

După-amiază, Preasfințitul Părinte Siluan a săvârșit „A doua Înviere” în biserica romano‑catolică din Crâstor, potrivit sursei citate.