Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii în orașul Timișoara

Un articol de: Diac. Răzvan Fibișan - 29 Aprilie 2022

În Vinerea Luminată, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, credincioșii bănățeni și-au îndreptat pașii către Catedrala Mitropolitană din Timișoara, pentru a participa la Sfânta Liturghie, precum și la slujba Aghesmei mici, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Înaltpreasfinția Sa a rostit și un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre originea acestei sărbători, amintind de minunea petrecută în secolul al 5-lea la un izvor din apropierea Constantinopolului, ce se păstrează și astăzi în biserica numită „Izvorul Tămăduirii” din Istanbul. La finalul cuvântului, ierarhul a reliefat faptul că Biserica este un adevărat „izvor al harului lui Dumnezeu”, ea primindu-i pe toți cei care doresc să ducă o viață în și cu Hristos Cel răstignit și înviat.

După slujba de sfințire a apei, preoţii slujitori au împărţit credincioşilor prezenţi agheasmă, administraţia catedralei pregătind, în acest an,  aproximativ 2.000 de litri de apă.