Sărbătoarea Nașterii Domnului la Catedrala din Suceava

Un articol de: Irina Ursachi - 25 Decembrie 2021

Marea sărbătoare a Întrupării Mântuitorului Iisus Hristos a adus bucurie, lumină și pace în sufletele celor prezenți în prima zi de Crăciun la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava - Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost să­vârșită în această mare zi de praznic de Înalt­preasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, la momentul rânduit, arhidiaconul Ioan Tofan a fost hirotonit ieromonah.

În semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată în timpul deceniilor în care a fost cu vrednicie starețul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”, arhimandritul Grigore Halciuc a primit Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, „pentru remarcabila activitate în slujirea Bisericii și comunității”.

La final, părintele arhimandrit Paraschiv Dabija, vicar administrativ al eparhiei, a citit Scrisoarea Pastorală la Nașterea Domnului a Înaltprea­sfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, intitulată „Taina maternității întru feciorie a Maicii Celui Unul-Născut”.

La final, Grupul psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale a susținut un concert de colinde românești. Toți cei prezenți au fost răsplătiți de Înaltpreasfinția Sa cu daruri.