Sărbătoarea parohiei din Băile Felix, Oradea

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 16 Septembrie 2021

Parohia Băile Felix, din Protopopiatul Oradea, a sărbătorit 10 ani de la sfințirea și așezarea pietrei de temelie a bisericii parohiale de către Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, la praznicul ­Înălţării Sfintei Cruci, marţi, 14 septembrie.

Ierarhul a săvârşit, cu acest prilej, Dumnezeiasca Liturghie în Biserica „Schimbarea la Față a Domnului” și „Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul” şi a adresat un cuvânt de învăţătură celor prezenţi.
`Prin sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, noi celebrăm biruința lui Dumnezeu asupra morții. Deși crucea era în vechime și a rămas și astăzi un instrument de tortură, prin care oamenii pătimesc cumplit și primesc moartea, pentru noi, creștinii, Crucea Domnului Hristos devine arma biruinței!”, a subliniat ierarhul.

Preotul paroh Vasile Marius Bara a mulțumit Preasfinţitului Părinte Episcop Sofronie, apoi l-a invitat să viziteze muzeul bisericesc al parohiei, aflat în proximitatea lăcașului de închinare. Muzeul a fost construit în luna aprilie a acestui an, urmând stilul caselor tradiționale de lemn din Maramureș. Articolele expuse sunt cărți de cult, veșminte și odoare bisericești din secolele al XIX-lea şi XX.