Sărbătoarea Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Torino

Un articol de: Marius Nedelcu - 16 Octombrie 2019

Sâmbătă­, 12 octombrie 2019, credincioșii Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Torino au trăit momente emoțio­nante, la împlinirea a 40 de ani de slujire pastoral-misionară, socială, catehetică și culturală la „picioarele munților” din nord-vestul Italiei. 

Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvâr­șită de către Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, împreună cu Preasfin­țitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Din soborul slujitor au mai făcut parte nume­roși preoți și diaconi.

La momentul cuvenit, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif a rostit un cuvânt de învă­țătură, în care a prezentat aspecte din viața și activitatea părintelui Gheorghe Vasilescu, parohul și întemeietorul comunității torineze ocrotite de Sfânta Parascheva de la Iași. 

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a transmis un mesaj din partea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei. 

„Slujirea socială ce a mers mână în mână cu slujirea Altarului a adus multă mângâiere celor aflați în suferință sau celor din închisori, venind permanent în întâmpinarea celor pribegi, ajunși pe meleaguri străine și lipsiți de cele de tre­buință”, a transmis Episcopul ortodox român al Italiei. 

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif a oferit părintelui paroh Gheorghe Vasilescu și prezbiterei Ilinca o Gramată mitropolitană și alte daruri.  

La final, părintele paroh Gheorghe Vasilescu a adus mulțumiri ierarhilor prezenți la acest moment omagial, familiei sfinției sale, repre­zentanților Bisericii Romano-Catolice, tuturor autorităților române și italiene prezente și tuturor credincioșilor acestei comu­nități care a împlinit 40 de ani de împreună-slujire ortodoxă românească pe meleaguri italiene.