Sărbătoarea Sfântului Andrei la Cluj-Napoca

Un articol de: Darius Echim - 02 Decembrie 2019

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramu­reșului și Sălajului, împreună cu Preasfin­ţitul Părinte Pimen, Episcop de Dubno, vicar al Eparhiei de Rovno (Patriarhia Moscovei), a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, sâmbătă, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei. Mii de clujeni au participat la slujbă, alături de oficialități şi reprezentanți ai mai multor instituții. Pr. conf. dr. Ioan Bizău, cadru universitar la Facultatea de Teologie clujeană, a rostit un cuvânt de învățătură. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul de cameră „Psalmodia Tran­sylvanica” al Facultăţii de Teologie, dirijat de pr. prof. dr. Vasile Stanciu, decanul instituției. 

Părintele Mitropolit Andrei a mulțumit tuturor pentru prezență și a subliniat că Sfântul Apostol Andrei a fost misionarul lui Hristos, cel care i-a creștinat pe strămoșii poporului român. 

Printre oaspeții aflaţi la Catedrală s-a aflat și un grup de pelerini din Ucraina. Ierarhul ucrainean l-a felicitat pe Părintele Mitropolit Andrei şi i-a oferit două icoane din chihlimbar. Protos. Simeon Pintea, eclesiarhul Catedralei, i-a transmis Părintelui Mitropolit Andrei urările din partea clerului şi a credincioşilor și i-a dăruit un set de sfinte vase și flori.