Sărbătoarea Sfintei Varvara în salina de la Târgu Ocna

Data: 10 Decembrie 2019

Ziua de 7 decembrie a fost pentru orașul Târgu Ocna o zi de mare sărbătoare, fiind ziua în care biserica din masivul de sare şi-a sărbătorit ocrotitoarea, pe Sfânta Mare Muceniţă Varvara, informează epr.ro. „După săvârșirea slujbei Utreniei și a Acatistului Sfintei Mari Mucenițe Varvara, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, sub protia arhimandritului Pimen Costea, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. În cadrul slujbei s-a săvârșit un parastas pentru toți ctitorii și minerii salinei de la Târgu Ocna care au trecut la cele veșnice. Printre aceștia a fost amintit mai ales arhimandritul Epifanie Bulancea, care a avut o contribuție deosebită în realizarea acestei biserici”, a declarat părintele Elisei Roncea, parohul bisericii din mină.

La final, un grup de copii din Buhuşi a susținut un recital de colinde. Cuvântul de învățătură a fost rostit de arhimandritul Pimen, care a subliniat aspecte atât din viața Sfintei Muceniţe Varvara, ale Sfintei Muceniţe Filofteia, sărbătorită pe 7 decembrie, cât și din viaţa Sfântului Ierarh Nicolae.

Părintele protopop Ioan Bârgăoanu a mulțumit apoi părintelui vicar pentru bucuria de a sluji împreună și de a transmite binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Mulțu­miri au fost aduse conducerii salinei de la Târgu Ocna, precum și tuturor credincioșilor care au făcut ca această sărbătoare să fie una măreață.