Sărbătoarea Sfinților Arhangheli la paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”

Un articol de: Pr. Ștefan Mihalcea - 10 Noiembrie 2023

Ziua de prăznuire a Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri, 8 noiembrie 2023, a fost prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioșii prezenți la paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”. În mijlocul obștii monahale a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi, între care arhim. Paraschiv Dabija, vicar administrativ.

La momentul rânduit, tânărul teolog Teodor Dutceac a fost hirotonit întru diacon, pe seama Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” Ițcani, iar diaconul Lucian Gabriel Pintilie a primit harul preoției pe seama Parohiei Dornișoara, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de membri ai Grupului psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale din Suceava.

În cuvântul de învățătură, publicat pe site‑ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a prezentat rolul și lucrarea tuturor cetelor îngerești în istoria mântuirii oamenilor, ca trimiși ai lui Dumnezeu.