Sărbătorirea ocrotitorului spiritual al pompierilor la Galaţi

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 17 Septembrie 2020

Marți, 15 septembrie, a fost sărbătorit Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, Mitropolitul Banatului şi ocrotitorul pompierilor români. Praznicul a debutat în ajun prin oficierea, la ceas de seară, a Vecerniei cu Litie în Capela „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş”, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” din Galaţi, şi a continuat a doua zi prin săvârşirea Sfintei Liturghii de către preotul militar Paul Zaharia, din Garnizoana Galaţi.

Cu prilejul acestei sărbători, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a oficiat o slujbă de mulţumire şi parastasul pentru pompierii şi fondatorii acestei structuri militare, trecuţi la cele veşnice. 

Ceremonialul dedicat ocrotitorului spiritual al pompierilor s-a desfăşurat în prezenţa oficialităţilor locale, a ofiţerilor, subofiţerilor şi lucrătorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” din Galaţi, precum şi a reprezentanţilor Jandarmeriei şi Armatei - Galaţi.