Sărbătorirea zilei onomastice a Patriarhului României

Data: 13 Decembrie 2013

Marţi, 17 decembrie 2013, în ziua de prăznuire a Sfântului Proroc Daniel, Preafericitul Pă­rinte Patriarh Daniel îşi săr­bă­to­reşte ziua onomastică.

Cu acest prilej, de la ora 9:00, Patriarhul României va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala pa­triarhală, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi. Sfânta Liturghie va fi urmată de la ora 11:30 de o slujbă de Te Deum în semn de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru ocro­tirea şi ajutorul dăruit Prea­fe­ricirii Sale în slujirea Bisericii Ortodoxe Române şi a poporului român.

În continuare, de la ora 12:30, în Sala „Europa Chris­ti­a­na“ din Palatul Patriarhiei, va avea loc un scurt concert de colinde, sus­ţi­nut de colin­dă­tori din judeţul Hunedoara şi judeţul Suceava, la care vor participa ierarhi, personali­tăţi ale vieţii publice ro­mâ­neşti, membrii Per­ma­nen­ţelor Con­siliului Naţional Bi­se­ri­cesc şi Consiliului eparhial al Ar­hiepiscopiei Bucureştilor, pă­rin­ţii protopopi de la cele nouă protopopiate din Bu­cu­reşti, Pra­hova şi Ilfov, profesori de la Fa­cul­tatea de Teologie „Justinian Patri­arhul“ şi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Bu­cu­reşti, preoţi şi credincioşi.

La sfârşitul acestui moment aniversar, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oferi tuturor celor prezenţi Pastorala de Crăciun - 2013: Naşterea Dom­nu­lui, bucuria cerului şi a pă­mân­tului. (Biroul de presă al Patriarhiei Române)