Sarmale şi mămăliguţă românească, pentru vizitatorii de la „Săptămâna Verde“

Data: 19 Ianuarie 2010

De Ziua României, la Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură „Săptămâna Verde“ de la Berlin, vizitatorii au fost întâmpinaţi cu sarmale şi mititei.

Între alte bunătăţi tradiţionale româneşti servite, s-au mai numărat jumările, toba, slăninuţa ardelenescă şi mămăliguţa, preparate din carne de porc nemţesc, întrucât România are interdicţie la exportul cărnii de porc în UE. Nu au lipsit vinurile bune de Murfatlar sau de la Cramele Recaş şi ţuica de prună de Maramureş. Dacă standul României nu a mai fost la fel de animat ca în anii trecuţi de cântece, şi de dansatori populari, şi de meşteşugari, sărmăluţele cu smântână i-au dat gata pe vizitatorii germani, cu precădere, care au stat şi de trei ori la rând să îşi umple farfuriile cu bunătăţi româneşti, scrie „Agerpres“. Ziua României a fost antrenată şi de cântecul de bucium oferit de elveţienii cu care România împarte aceeaşi hală la „Săptămâna Verde“. La invitaţia elveţienilor, buciumul a fost testat şi de ministrul român al Agriculturii. România este prezentă în pavilionul naţional cu 12 firme, care încearcă timp de 10 zile să promoveze brânza, mierea, pălinca şi magiunul româneasc pe piaţa internaţională.