Schitul „Acoperământul Maicii Domnului” din Galați și-a serbat hramul
În Protoieria Covurlui din județul Galați, greu încercată de inundațiile de la mijlocul lunii trecute, sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului a fost un popas de liniștire întru nădejdea ajutorului și mijlocirii Născătoarei de Dumnezeu pentru poporul năpăstuit. Schitul „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” și-a sărbătorit hramul principal, în mijlocul pelerinilor poposind Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.
Nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu și al sfinților Săi este mai vie decât oricând printre oamenii care au fost greu încercați de furia apelor care s-au revărsat în Câmpia Covurluiului. Ajutorul Bisericii ca manifestare smerită și milostivă a iubirii de semeni, de la om la om, a fost resimțit constant de persoanele sinistrate, motiv pentru multe dintre ele ca la praznicul Acoperământului Maicii Domnului să lase deoparte grijile lumești și să-și plece genunchii la rugăciune în comuniune la hramul schitului așezat sub ocrotirea Maicii Domnului.
Spre mângâierea poporului, la această sărbătoare a fost adusă spre închinare o copie a Icoanei Maicii Domnului „Prodromița” din patrimoniul sacru al Parohiei Slobozia Conachi, județul Galați. După săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, în biserica din incinta așezământului monahal a fost oficiată Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un sobor de clerici de la Centrul eparhial, Protoieria Covurlui și din localitățile sinistrate, ne-a transmis părintele consilier eparhial Rareș Bucur.
În cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni pentru încetarea ploilor și revărsarea milei lui Dumnezeu peste poporul dreptcredincios.
După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția Sa a citit Acatistul Acoperământului Maicii Domnului și a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat semnificația sărbătorii de astăzi, evidențiind ajutorul pe care îl primim de la Dumnezeu prin mijlocirea Maicii Domnului.
La final, ierarhul Dunării de Jos a săvârșit Parastasul pentru cele șapte persoane decedate în inundațiile catastrofale din județul Galați, precum și pentru donatorii și binefăcătorii acestei noi vetre monahale trecuți la cele veșnice.
Noul lăcaș de cult se construiește prin contribuția deosebită a Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului”-Cudalbi, pe un teren situat în extravilanul comunei Frumușița, județul Galați, donat de către o familie de credincioși din București.