„Şcoala de vară” în Parohia „Sfântul Dumitru” Florești

Data: 10 August 2015

Între 3 şi 7 august, în Parohia „Sfântul Dumitru” - Florești, Protopopiatul Cluj I, s-a desfășurat o activitate intitulată „Școala de vară”, la Biserica „Soborul Maicii Domnului”. Au participat 40 de copii, cu vârste cuprinse între 8-15 ani, din cadrul parohiei. În fiecare seară, copiii au participat la slujba Paraclisului Maicii Domnului, iar cu această ocazie au dat răspunsurile de la strană. La final copiii au fost răsplătiţi cu diplome, cărți, icoane și cruciulițe.

La „Şcoala de vară” din Parohia „Sfântul Dumitru” Florești au fost activități multiple și diverse. În primele patru zile, profesoara Ioana Perșa a prezentat din punct de vedere geografic patru continente (America, Asia, Africa și Europa), folosind mai multe imagini în prezentare powerpoint. De asemenea, cei patru preoți ai parohiei - parohul Dumitru-Marcel Andreica, pr. Daniel Pașca, pr. Cristian Perșa și pr. Marius Matei -, au prezentat religiile celor patru continente.

Între aceste prezentări, copiii au desfășurat și alte activități, între care jocuri, pictură pe sticlă, modelare „fimo”, con­fec­ționare brățări, origami, quilling și altele, de care s-a îngrijit psihologul Ioana Matei.

În cea de a doua zi a „Şcolii de vară”, copii şi preoţii din parohia clujeană au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe protopopul Dan Hognogi, care a participat la activitățile desfăşurate şi care, la final, a împărțit iconițe copiilor.
În ultima zi a „Şcolii de vară”, învățătoarea Daciana Andreica a prezentat tradiții și obiceiuri românești. Tot în aceeași zi asistenta medicală Călina Pașca a susţinut un curs de prim ajutor pentru copii.

În fiecare seară, copiii au participat la slujba Paraclisului Maicii Domnului, iar cu această ocazie au dat răspunsurile de la strană.

„Școala de vară” din Parohia „Sfântul Dumitru” - Florești s-a încheiat cu o degustare de produse tradiționale românești de post. Copiii au primit, cu toții, câte o diplomă de participare, cărți, icoane și cruciulițe.

Activitatea şi-a atins obiectivele, scopul ei fiind pe de o parte acela de a-i constientiza pe copii de importanța comuniunii și comunicării dintre oameni, iar pe de altă parte, de a-i apropia mai mult de Biserică. În cadrul acestor activități au fost implicați, alături de cei patru preoți ai parohiei, şi preotesele.