Şcoală de vară în parohia vâlceană Brezoi I

Un articol de: Ziarul Lumina - 11 August 2015

În perioada 3-11 august 2015, Parohia Brezoi I, din Protoieria Călimănești, desfășoară cea de-a treia ediție a Școlii de vară, proiect coordonat de pr. Daniel Preoteasa și pr. Vasile Marian Chima. La această activitate participă 30 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, informează arhiram.ro. Proiectul are ca parteneri locali: Primăria Brezoi, Liceul „Gheorghe Surdu” și Parcul Național Cozia. Se desfășoară sub forma unor ateliere unde copiii învață tehnica picturii icoanei pe sticlă, tehnica origami și a împletirii de metanii. Au loc jocuri recreative, vizionări de filme religioase, drumeții etc.

Pentru o cât mai bună des­fășurare, în cadrul proiectului sunt implicate și cadre didactice de la Liceul „Gheorghe Surdu” din orașul Brezoi: prof. Elena Dumitrescu, prof. Aurora Duță, prof. Cristiana Pirtea, prof. Livia Ioniță și artista Angela Tomaselli, cetă­țean de onoare al orașului Brezoi.

„Școala de vară din Parohia Brezoi este un proiect care încearcă să vină ca o alternativă valoroasă în petrecerea plăcută și instructivă a vacanței. Proiectul are ca scop socializarea prin adaptarea la celălalt, modelarea unei conduite moral-religioase, participarea activă la viața Bisericii și a comunității.