Scumpiri la ouă, unt și fructe

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 13 Ianuarie 2018

Ouăle, untul şi fructele proaspete sunt măr­furile alimentare care s-au scumpit cel mai mult în decembrie 2017 faţă de luna ante­rioară din acelaşi an, în timp ce, în ca­­­­te­go­­ria de mărfuri nealimentare, cele mai importante creşteri de preţuri au fost con­sem­­nate în cazul combustibililor, relevă da­­tele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Astfel, ouăle s-au scumpit în decembrie 2017, comparativ cu luna precedentă, cu 6,72%, şi cu 43,19%, raportat la decem­brie 2016, untul cu 2,65% (+22,77% faţă de decembrie 2016) şi fructele proaspete cu 1,32% (+11,06% faţă de decembrie 2016). De asemenea, preţul legumelor şi conservelor de legume a crescut cu 1,54%, iar cel al cartofilor cu 1,32%.