Se apropie sărbătoarea credinţei

Un articol de: Ziarul Lumina - 24 Septembrie 2016

Anul acesta, peleri­nii care vor veni să se închine la moaş­tele Sfintei Cu­vioa­se Pa­rascheva se vor putea închina şi la moaştele Sfântului Cuvios Neofit Zăvorâtul, aduse de la Mănăstirea „Sfântul Neofit“ din Pafos, Cipru.

La evenimentele organizate în perioada 10-16 octombrie 2016, presa va avea acces pe ba­za acreditărilor, e­mise la cerere de către Arhie­piscopia Iaşilor, conform comunicatului transmis pe data de 6 septembrie 2016. Precizăm că fără acre­ditare nici o persoană nu va avea acces în spaţiile special amenajate pentru repre­zen­tan­ţii presei.

În data de 14 octombrie 2016, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată pe o scenă ampla­sată pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, situată în dreptul altarului Catedralei Mitro­politane.

Vă oferim, în pagina urmă­toare, programul detaliat al evenimentelor prilejuite de sărbătoarea dedicată Sfintei Cuvioase Parascheva, urmând ca în zilele următoare să pu­blicăm informaţii despre viaţa Sfân­tului Cuvios Neofit Zăvo­râ­tul. (Biroul de Presă al Arhi­e­piscopiei Iaşilor)