Seară de rugăciune în Parohia Bogdănești, Protoieria Onești

Un articol de: Silviu Dascălu - 07 Aprilie 2024

Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Bogdănești, județul Bacău, a fost joi, 4 aprilie, gazdă pentru preoții din parohiile de pe valea Oituzului, care au săvârșit Sfântul Maslu sub protia părintelui Nicolae Zaharia, protopop de Onești. 

La finalul slujbei, părintele protopop a vorbit credincioșilor pre­zenți despre importanța Tainei Sfântului Maslu pentru sănătatea sufletelor și a trupurilor, dar și pentru liniștea din cadrul familiei.

Părintele paroh Ciprian Purice a mulțumit credincioșilor și pre­oților prezenți pentru împreuna slujire și a oferit părintelui protopop o icoană ca semn al prețuirii. La final, preoții Cercului pastoral „Ierarh Partenie Ciopron” s-au întâlnit în cadrul unei ședințe în care s-au discutat diferite probleme administrative și pastoral-misionare și în care a fost reales ca șef de cerc pastoral părintele Simion Purice, paroh al Parohiei Grozești-Oituz, ne-a informat părintele Bogdan Ionel Piștea. De asemenea, s-a stabilit ca Taina Sfântului Maslu de obște să fie săvârșită în sobor în acest post în toate parohiile de pe Valea Oituzului.