Seară de suflet la Biserica „Sfântul Nicolae”-Ghica din Capitală

Un articol de: Mădălin Laboş - 08 Martie 2017

Luni, 6 martie, a avut loc la Biserica „Sfântul Nicolae”-Ghica - paraclis universitar din Bucu­reşti, o întâlnire de suflet cu tema "Rolul mamei în societate şi fa­milie”, cateheza fiind susținută de părintele profesor Vasile Ga­vrilă, îndrumătorul Asociației Studen­ților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) și parohul bisericii ce a găzduit evenimentul. Tema a fost aleasă şi sugerată de studenţii ASCOR şi este abordată în de­cursul a mai multe seri.

"Întâlnirea a avut loc pentru a pune întrebări şi pentru a găsi răspunsuri, deoarece atât tinerele, cât şi tinerii sunt interesaţi de fe­lul în care ne raportăm la această minunată fiinţă care este femeia, deoarece aceste tinere vor fi mamele de mâine care vor trebui să se confrunte cu toate provo­cările societății”, a spus părintele paroh Vasile Gavrilă. Societatea zilelor noastre a ajuns să le facă pe femei să nu se mai simtă confortabil când vine vorba de statutul lor de mame, observându-se o degradare a per­cepției referitoare la femeia de astăzi.

"Mărturisesc că există tinere şi adolescente foarte revoltate din cauza reclamelor jignitoare la adresa femeii şi din cauza faptului că femeia a ajuns la ora actuală aproape un obiect de consum”, a mai spus părintele Vasile Gavrilă.

Din acest motiv, tinerii, atât cei înscriși în ASCOR, cât și alții care participă la programele Bi­sericii, au socotit că este important să discute despre statutul mamei.

"În acest an am pregătit mai multe evenimente prin care încer­căm să aducem la cunoştinţa tinerilor şi studenţilor în special importanţa femeii şi a mamei în viaţa noastră, a tinerilor, dar şi în viaţa omului în general”, a relatat Alexandru Costin, preşe­dintele ASCOR Bucureşti.

Tot în cadrul acestor seri, pă­rin­tele Nicolae Tănase de la Valea Plopului a vorbit duminică, 5 martie, în Aula Magna a Fa­cultăţii de Drept, despre femeia ca dar al lui Dumnezeu oferit oamenilor. De asemenea, în această seară, la sediul ASCOR București din str. Doamnei nr. 18, are loc o seară de poezie intitulată „Mama - icoa­nă în versuri”.